Hangi iş ile ilgili çalışıyorsanız çalışın, işiniz ile ilgili bilgileri ilerde tekrar ihtiyacınız olduğunda tekrar kolayca ulaşabilmek adına düzenli bir şekilde dosyalayıp arşivlemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde bu işler, günün yoğunluğu ve temposu sebebiyle unutulabilir. İşveren veya çalışanlar, bu unutma veya karışıklık meydana gelmesi durumları ile karşı karşıya kalmamak için birçok dosyalama ve arşivleme yöntemi kullanır.
Günümüzde, teknolojininde ilerlemesiyle genelde evrak dosyalama ve kaydetme süreci dijital ortamlarda yapılmaktadır. Ancak günümüzde dahi bazı evrak ve bilgileri normal dosya ve arşivlenmiş olarak iş dolabımızda tutmamız gerekebilir. Bu dosyaların arandığından kolay bir şekilde bulunması işimizi daha az zaman harcayarak zamandan tasarruf etmemizi ve başka işlere daha çok zaman ayırabilmemizi sağlar.
Dosyalama ve arşivleme süreci için birçok yöntem vardır. Bunlar;
Alfabetik dosyalama sistemi, dosyaları ve evrakları alfabetik sıraya göre sıralandırarak belli bir düzenle saklanmasıdır. Bu dosyalama sisteminde, genellikle iki harf arasına rehberler konularak kişinin aradığı dosyayı bulma sürecinin kolay ve hızlı olması sağlanır. Dosyalama sisteminde seperatör olarak da adlandırılan rehberler, üzerinde alfabetik sıraya göre yazılmış harflerden oluşan genellikle renkli tasarlanan ürünler kullanılmaktadır. Dosyalama sistemleri arasında en çok kullanılan yöntem alfabetik dosyalama sistemidir.
Konu adlarına göre dosyalama sistemi, her konunun ayrı olarak dosyalanıp arşivlendiği dosyalama sistemidir.
Dosyalanması gereken bilgiler, coğrafi olarak farklılık gösteriyorsa, bu dosyaların coğrafi bölgelere göre düzenlenmesi daha doğrudur. Bu sistem genellikle kamu kurum, yayım, turizm, toptancı, perakendeci, otel gibi kuruluşlar tarafından tercih edilmektedir.
Bu dosyalama ve arşivleme sisteminde, dosyalara 1’den başlayarak birbirini izleyen numaralar verilir. Bu numaraları sırayla istediğimiz kadar arttırabiliriz. Bu dosyalama sistemi genelde noter, resmi kuruluşlar, sigorta şirketleri tarafından kullanılır.
Pek çok işveren, çalışan veya günlük yaşamında kullanmak için dosyalama ve arşivleme araçlarına ihtiyaç duyar. Bu arşivleme ürünleri, kullanım amacınıza göre farklılık göstermektedir. Dosyalama ve arşivleme ürünlerinin sıklıkla kullanılan çeşitlerini aşağıda inceleyebilirsiniz.
Arşivleme Kutusu Nedir? Arşivleme kutusu nerelerde kullanılır?
Günümüz teknoloji çağında, iş ortamlarında sözleşmeler, evraklar, raporlar ve dosyaların saklanması ve düzenlenmesi dijital ortamlamlar aracılığı ile olur. Fakat dijital ortamda saklanan bilgilerde tam olarak güvenli olmayabilir. İşyeri sunucunuzun hacklenmesi gibi bir durumda bu bilgilere erişiminiz engellenebilir. Bu sebeple dijital ortamda saklanan dosya ve evrakları aynı zamanda kendimizde fiziki olarak arşivlememiz gerekmektedir. Bu ihtiyacımız için Arşivleme kutusu ile düzenli bir şekilde arşivleyebiliriz.
Dosya Ayracı Nedir?
Ofiste gün içinde önünüze bir çok evrak gelmektedir. Bu evrakları günlük veya haftalık olarak masanızda iş sırasına göre veya çeşidine göre ayırabilmenizi sağlar.
Karton Klasörler Nedir? Nerelerde kullanılır?
Adından da anlayacağınız üzere karton klasörler, kartondan yapılmış; dosyalarınızı bir arada tutmanıza ve düzenlemenize yardımcı olan bir nesnelerdir. Bu klasörler iş yerlerinde en çok tercih edilen Dosyalama ürünlerinin başında gelir. Karton olması sebebiyle size minimum maliyet ile dosyalarınızı düzenlemenizi ve arşivlemenizi sağlar. Karton klasörler sayesinde, aradığınız belgeleri kolayca bulabilir ve dosyalarını konularına göre arşivleyebilirsiniz.
Sunum Dosyaları
Sunum dosyaları iş hayatımızda ve okul hayatımızda kurtarıcı bir araç olarak karşımıza çıkar. Çalışanlar ve öğrenciler için kurtarıcı bir araçtır. Sunum dosyası, içinde bölmeleri olan tasarımı son derece şık ürünlerdir. Genelde en çok kullanılan A4 boyutunda kullanılmaktadır.
Sekreterlikler
Dosya arşivleme çeşitlerinden bir diğeri, sekreterliklerdir. Sekreterliklerin sert yapısı sayesinde, yazı yazarken herhangi bir sert yüzeye ihtiyaç duymazsınız. Aynı zamanda, notluk olarak da adlandırılan bu ürünler kartondan, ahşaptan ve deriden yapılabilir.
Tanıtım Klasörleri
Belgelerinizin saklanması ve düzenlenmesi için ihtiyacınız olabilecek bir diğer dosya çeşidi ise tanıtım klasörleridir. Tanıtım klasörleri, bankalar, resmi daireler ve şirketlerin muhasebe departmanında sıklıkla tercih edilir.Kaliteli ve uygun fiyatlı dosyalama ve arşivleme ürünlerini ofisegetirelim.com online alışveriş sitemizi takip ederek en ucuz fiyat ve 1 iş günü teslimat sürelerimiz ile hemen sipariş verebilirsiniz.
Dosyalama ve Arşivleme Ürünlerinin Fiyatları Ne Kadar?
Dosyalama ve arşivleme ürünlerinin bir çok çeşidini en iyi fiyatlar ile almak için internette kısa bir araştırma yapmamız gereklidir. Ofisegetirelim.com olarak Siz iş yerlerinin en iyi ofis ürünlerini en iyi fiyatlarla size sunma misyonumuz sayesinde ofisgetirelim.com avantajlı fiyatları ile buradan sipariş verebilirsiniz.